ΣΧΟΛΙΑ

Κεντροαριστερή συνεύρεση. Ναι, αλλά πώς ;

Αγαπητοί αναγνώστες, υποβάλλω το ερώτημα χωρίς καμία πολεμική διάθεση με κανέναν. Ενότητα, συμπόρευση των δυνάμεων της κεντροαριστεράς. Ναι αλλά πως ; Με ποιους και κυρίως γιατί;

Αυτός ο προβληματισμός, που δεν θα τον ακούσετε βέβαια στα καφέ της πληγωμένης μεσοαστικής τάξης αλλά κυρίως στις μικροαστικές και λαϊκές συνοικίες, είναι τελευταία στα χείλη όλων όσων ενοχλούνται να συνευρίσκονται με όσους παροικούν τη νέα (;), την υπό ανοικοδόμηση Ιερουσαλήμ της συλλογικής (;) εξουσίας και δυσφορούν όταν συναγελάζονται με πεπαλαιωμένους και ανανήψαντες κομματικούς αστέρες ή ακόμη και με πολιτικά μειράκια θεματοφύλακες των παραδοσιακών αλλά και νεότευκτων οφικίων.

Τελικά φαίνεται ότι η πολιτική φιληδονία, ο διακαής πόθος και η σφοδρή επιθυμία για διαρκή επαφή με την εξουσία, δεν είναι το επίκτητο αποκλειστικό χαρακτηριστικό μόνο μιας θλιβερής «αριστερής» δράκας χαμένης στη μετάφραση της εθνικής πραγματικότητας αλλά παραμένει  ημιθανής αλλά άσβεστη και στους κοινωνικά και πολιτικά αποστεωμένους και απαξιωμένους  θύλακες  που και πάλι ορέγονται θώκους και αξιώματα ερήμην της κοινωνίας που περιδινείται σε όνειρα ανεξύπνητα…

Φαίνεται πως είναι έτοιμοι να χρίσουν νέο πρίγκιπα της Κόλασης που ζούμε. Να ακολουθήσουν, ένα νέο Ασμοδαίο που θα στρέψει τις λεγεώνες των πολιτικών δαιμόνων ενάντια σε μια κοινωνία δύσπιστων, νωχελικών και προδομένων αρκεί αυτοί να μη περάσουν οριστικά στα αζήτητα της πολιτικής ιστορίας, σε ένα «στοκ εξουσίας» που όζει αφού σήπεται και αποσυντίθεται βασανιστικά.

Υπάρχει όμως μια άλλη πολιτική ατραπός. Ένας δρόμος – πρόκληση που δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Είναι μια πορεία ασκητική και βασανιστική, πορεία που όλοι και όλα θα βρίσκονται υπό καθεστώς διαρκούς κρίσης και αμφισβήτησης μέχρι το τέρμα, μέχρι το νέο και ζητούμενο πολιτικό υποκείμενο να αποκτήσει πραγματική κοινωνική αποδοχή.

Τελικά το νέο πολιτικό εγχείρημα στην κεντροαριστερά θα είναι άνευ περιεχομένου, παντελώς άνευρο, κοινωνικά απόμακρο και νεοκαθεστωτικό εάν εγκλωβιστεί στη λογική του ανηλεούς πολιτικού φατριασμού και της ίντριγκας. Της μάχης σώμα με σώμα όσων γερασμένων ή και νεοφυών αυλικών συνωθούνται στις αυλές των διεκδικητών μιας «παλαιικού τύπου ηγεσίας» χωρίς κοινωνικό έρεισμα αλλά και βούληση, όχι για άτιμους πολιτικούς και ιδεολογικούς συγκερασμούς, αλλά για ακύρωση των όρων της πολιτικής και κοινωνικής παθογένειας… .

Καιρός είναι να απαλλαγεί το σύνολο του κεντροαριστερού, προοδευτικού, μεταρρυθμιστικού , δημοκρατικού πολιτικού φάσματος από τη λογική των επικολλήσεων, προσκολλήσεων και κυρίως των μεταλλάξεων και οβιδιακών μεταμορφώσεων που τόσο ακριβά πλήρωσε στο πρόσφατο, και όχι μόνο, παρελθόν. Μια νέα πολιτική ηθική είναι και πάλι το ζητούμενο.

Τελευταία Άρθρα

Τα φαντάσματα στο προσκήνιο

26 Ιανουαρίου 2018

Τελικά φαίνεται ότι η φιληδονία,...

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

13 Ιανουαρίου 2018

 http://www.appliedcounselling.com/  

Νέα διετή προγράμματα στα ΑΕΙ...

04 Νοεμβρίου 2017

Ο Υπουργός Γαβρόγλου και οι...

Ο έντιμος άνθρωπος κυρ Παντελής...

20 Μαρτίου 2017

Αν ήταν εύκολο να αντιληφτεί...

Ερμηνεύοντας την κρίση. Σκέψεις ανάμεσα...

07 Ιανουαρίου 2017

Η πολιτική κρίση είναι όσο...

Search