ΣΧΟΛΙΑ

Φυλακές Κορυδαλλού. Χαμηλοί τόνοι και δουλειά μυρμηγκιού μέχρι την οριστική απομάκρυνσή τους

Η υπόθεση της απομάκρυνσης των Φυλακών Κορυδαλλού ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης.  Από την πτώση της δικτατορίας μέχρι σήμερα υπήρξε πλήθος συλλογικών κινήσεων (κυρίως αυτοδιοικητικών) – αλλά και επί μέρους πρωτοβουλιών από πολιτικά κόμματα και πολιτικούς της περιοχής με στόχο την απομάκρυνσή τους.  Θα ήταν άστοχο και άδικο  να διακρίνουμε και καταλογίσουμε μονόπλευρα  υπέρ του ενός ή του άλλου τα μέχρι σήμερα θετικά αποτελέσματα.

Η πρόσφατη κατεδάφιση της μάντρας του σωφρονιστικού συγκροτήματος και η παράδοση της έκτασης των 10 στρεμμάτων στον Δήμο Κορυδαλλού είναι άλλο ένα θετικό γεγονός που έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες επιτυχημένες προσπάθειες. Φθενάκης, Μαλαγαρδής, Θεμελής, Χρήστου και Κασιμάτης είναι οι Δήμαρχοι που μέχρι σήμερα έχουν συμβάλει , ο καθένας με τη δική οπτική και δυναμική, στην προσπάθεια για την απαλλαγή της πόλης από τις φυλακές.

Ήθελα να επισημάνω ότι, τόσο οι πρόσφατες όσο και οι προηγούμενες εξελίξεις, δεν προσφέρονται και δεν προσφέρονταν για επικοινωνιακή εκμετάλλευση κυρίως από πολιτικούς φορείς και άλλες συλλογικότητες. Απεναντίας, θα έλεγα ότι οι εκάστοτε Δήμαρχοι, τις περισσότερες φορές, επέδειξαν μάλλον σώφρονα και μετριοπαθή στάση και , πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν επιδίωξαν να καρπωθούν επικοινωνιακά οφέλη ή εν πάση περιπτώσει δεν υπερέβησαν τα όρια….

Έφυγαν οι φυλακές ; Όχι φυσικά. Θα φύγουν ; Ίσως. Και αυτό το «ίσως» θα γίνεται σταδιακά βεβαιότητα  αν όλοι οι εμπλεκόμενοι υπερβούν προσωπικές και πολιτικές σκοπιμότητες , αν διαμορφώσουν μια ενιαία στάση απέναντι στο πρόβλημα και αν τελικά δεν περιμένουν στη γωνία άλλοι μεν να πανηγυρίζουν προκαταβολικά και άλλοι να υπονομεύουν αυτούς που σε κάθε φάση κινούν τα νήματα…

«Tout est politique»! Ναι ,αλλά εδώ έχουμε ένα βαθιά κοινωνικό διαχρονικό πρόβλημα που κατά καιρούς παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις. Κάθε «γεγονός» στις φυλακές επηρεάζει καταλυτικά την καθημερινότητα της πόλης και κυρίως τη ζωή της σχολικής κοινότητας που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από αυτές. Τα τελευταία λοιπόν θετικά γεγονότα, πέρα από τον όποιο αχό της επικοινωνιακής μάχης,  μπορούν και πρέπει να αποτελέσουν μια νέα θρυαλλίδα στο συλλογικό αγώνα για τον τερματισμό της παρουσίας των φυλακών στην πόλη.Αυτοδιοίκηση και πολίτες έχουν ακόμη να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα. Χαμηλοί τόνοι και δουλειά μυρμηγκιού. Και σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς.

Τελευταία Άρθρα

Βασικές Παράμετροι Διαμόρφωσης Επιχειρησιακής Στρατηγικής

08 Μαΐου 2018

Βασικές Παράμετροι Διαμόρφωσης Επιχειρησιακής Στρατηγικής...

Εισαγωγή στη Στρατηγική Διαχείριση

10 Απριλίου 2018

Εισαγωγή στη Στρατηγική Διαχείριση Εδώ...

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

13 Ιανουαρίου 2018

 http://www.appliedcounselling.com/  

Νέα διετή προγράμματα στα ΑΕΙ...

04 Νοεμβρίου 2017

Ο Υπουργός Γαβρόγλου και οι...

Η διαχείριση και το βάθος...

04 Σεπτεμβρίου 2017

Κατά καιρούς αναπτύσσεται έντονος προβληματισμός...

Search