ΣΧΟΛΙΑ

Πτυχία παράτυπα, άκυρα και άλλες αυταπάτες !

Επειδή κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο να ερμηνεύσουν και δικαιολογήσουν τις προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με τα «παράτυπα πτυχία» θεωρώ επιβεβλημένο να ξεκαθαρίσουμε το όντως θολό (κάποιοι βέβαια το έκαναν να είναι θολό…) τοπίο. Τι λένε τώρα ; Ότι δεν πρόκειται για πλαστά πτυχία αλλά για παράτυπα ή άκυρα.

Με άλλα λόγια ισχυρίζονται ότι εξετάσεις θα δώσουν όσοι με πτυχία κατώτερης βαθμίδας ή αμφιλεγόμενης επάρκειας σε σχέση με το αντικείμενο, κατέλαβαν θέσεις στο Δημόσιο. Πιο απλά υπήρξαν (χιλιάδες ;) πολίτες που προσκομίζοντας ένα δίπλωμα/πτυχίο κλπ που απέκτησαν με τυπικά νόμιμο τρόπο αλλά με περιεχόμενο σπουδών που στην ουσία δεν κάλυπτε επαρκώς τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η θέση εργασίας στο Δημόσιο, κατέλαβαν αυτές τις θέσεις. Και αυτοί οι πολίτες (δημόσιοι υπάλληλοι πλέον εδώ και χρόνια) θα κληθούν να δώσουν εξετάσεις !

Όχι κύριοι. Διαπράττετε έγκλημα. Τι επιχειρείτε στην ουσία ; Αναγνωρίζετε μερικώς , αλλά αναγνωρίζετε, το παράτυπο «χαρτί» ως βάση , αναγνωρίζετε ότι αυτός ο υπάλληλος απέκτησε εμπειρία τόσα χρόνια στο δημόσιο ως επί πλέον βάση και πάνω σε αυτό το μίγμα, ακατάλληλου (τουλάχιστον) διπλώματος και εμπειρίας (στου κασίδη το κεφάλι βέβαια αφού εξ αρχής ο υπάλληλος αυτός ήταν ακατάλληλος για τη θέση , όπως δέχεστε) του επιτρέπετε να δώσει εξετάσεις νομιμοποίησης ! Από πότε οι «πρότερες, έστω και ελλιπείς, γνώσεις σε συνδυασμό με πρότερη εμπειρία (σε λάθος βάση επαναλαμβάνω) αποτελούν προϋπόθεση για ένταξη στο Δημόσιο ; Με αυτή τη λογική έχει το δικαίωμα ένας διπλωματούχος πχ ΙΕΚ (προς Θεού δεν έχω τίποτε με τους διπλωματούχους ΙΕΚ) να εισέρχεται στο Δημόσιο σε θέση που απαιτεί πτυχίο ΑΕΙ και μετά από μερικά χρόνια , σε συνδυασμό με την αποκτηθείσα πείρα, να δίνει εξετάσεις και να νομιμοποιεί παρουσία του πλήρως. Ναι αλλά να καταλαμβάνει θέση που αντιστοιχεί σε διπλωματούχο ΙΕΚ, όχι ΑΕΙ ! Τι θα πείτε σε ένα πτυχιούχο ανώτερης βαθμίδας που θα δει ότι οι δικές του ελπίδες ψαλιδίζονται αφού στη διεκδίκηση μιας θέσης ΑΕΙ συμμετέχουν και άλλοι με διπλώματα κατώτερης βαθμίδας ;

Ως συνήθως τα κάνατε θάλασσα..

Άλλο είναι να αναβαθμίζεις έναν υπάλληλο ο οποίος με νόμιμο και διοικητικά ορθό τρόπο μπήκε στο δημόσιο σε θέση που αντιστοιχούσε στο δίπλωμά του και να τον τοποθετείς αργότερα σε ανώτερη θέση λόγω υψηλής απόδοσης στην εργασία του (σε αυτό συμφωνώ απόλυτα) και άλλο να νομιμοποιείς κάποιον ο οποίος ξεκίνησε από λάθος αφετηρία. Στην περίπτωση αυτή οφείλει το κράτος να διερευνήσει αν ο εν λόγω υπάλληλος είχε συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία. Αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο πρέπει να απομακρυνθεί ως συνεργός σε μια παράνομη πράξη. Αν δεν αποδειχτεί ΔΕΝ πρέπει να τον ακουμπήσει κανείς αφού δεν ευθύνεται αυτός για την παρανομία. (επαναλαμβάνω είναι παρανομία και όχι παρατυπία)

Τέλος αναφορικά με τα πλαστά πτυχία, τα τεχνικά κατασκευασμένα πτυχία/διπλώματα/απολυτήρια/βεβαιώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάτοχοι τέτοιων «τίτλων» πρέπει να απολυθούν, να επιστρέψουν τα χρήματα που πήραν και να διωχθούν ποινικά μαζί με οποιονδήποτε συνυπεύθυνο όποιος και αν είναι.

Με κάθε άλλη μεθόδευση αυταπατάσθε για άλλη μια φορά.   

Τελευταία Άρθρα

Τα φαντάσματα στο προσκήνιο

26 Ιανουαρίου 2018

Τελικά φαίνεται ότι η φιληδονία,...

ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

13 Ιανουαρίου 2018

 http://www.appliedcounselling.com/  

Νέα διετή προγράμματα στα ΑΕΙ...

04 Νοεμβρίου 2017

Ο Υπουργός Γαβρόγλου και οι...

Ο έντιμος άνθρωπος κυρ Παντελής...

20 Μαρτίου 2017

Αν ήταν εύκολο να αντιληφτεί...

Ερμηνεύοντας την κρίση. Σκέψεις ανάμεσα...

07 Ιανουαρίου 2017

Η πολιτική κρίση είναι όσο...

Search